Afghanistan

A szőnyegek a lakás egyik fontos eleme

Szőnyegek

Kézi csomózású szőnyegek

Amikor belépünk egy lakásba, akarva-akaratlanul is a lakás berendezését szemléjük meg először. A szőnyegek több száz éve szolgálják a komfortot, melegséget varázsolva a terekbe. A technológia fejlődésével ma már szinte műalkotások képződnek a gyártószalagokon.

A kézi csomózású szőnyegek, amelyek Iránban, Afganisztánban, Nepálban és még számos más országban készültek, már régen kivívták a maguk helyét a luxuspiacon, a mai alkotások viszont már tömegek által is elérhetőek és a felgyorsuló divatszakmát követve, félévente meglepnek minket az újdonságaikkal.

Kereshetünk akár rózsaszín, narancssárga padlóburkolatokat, hagyományos perzsamintával készülteket, szerencsére ma már nagyon gazdag kínálat áll az érdeklődők rendelkezésére.

Lehet kézi, gépi, gyapjú vagy akryl szálból készült termék. 2016-ben a föld színei és mintái uralják a szőnyegek többségét, amiben megtalálható lesz a finom csokoládé, a meleg bordó, a havas tájakra emlékeztető puha fehér árnyalatok. Valamint megjelentek a színes, virágos és geometriai minták is.

Print Friendly, PDF & Email