Afghanistan

A felkapott és ízletes Budafoki pezsgő

Budafoki pezsgő

Hazánkban több terméket is fel tudunk hozni, ami elég híres lett. Akár még külföldre is szállítják és a magyar családok asztaláról sem hiányozhat. Kevesen tudják, de ezek közé tartozik a Budafoki pezsgő, ami majdnem másfél évszázados történettel rendelkezik. Még az Osztrák-Magyar Monarchia idején termesztették a legelső szőlőfürtöket, amiből később bort készítettek.

Miután eljött a megfelelő idő, ebből a borból habzó pezsgőt alkottak. Nem véletlen, hogy a mai napig a színvonalas Budafoki pezsgő az egyik leghíresebb az országban. Ezért nem is meglepő, hogy a híres pezsgőkészítő, Törley József nevéhez fűződik. Manapság, ezen a márkán belül megkóstolható az említett minőségi ital.

Persze különböző ízesítései vannak, mind a száraz, mind az édes verzió esetében, hiszen a vásárlók ízlése is eltérő. A lényeg, hogy minden fontos eseményen szükséges bontani egy Budafoki pezsgőt, amivel a résztvevők kimutatják az örömüket. Persze ez a koccintás és a gratulálás által történik, azonban más esetekben is szokás finom Törley pezsgőt bontani.

Print Friendly, PDF & Email